Революционният метод на тренировката с ускорение прави чудеса с тялото

Как работи тренировката с ускорение?

Преди да стане ясно как работи – малко история.

Технологията е развита от бившия Съветски съюз докато са подготвяли космонавтите си през 60-те години. Вероятно се досещате, че един от проблемите с пътуването в Космоса е мускулната атрофия при космонавтите. Този проблем и загубата на костна плътност се появяват, когато астронавтът прекара продължително време в обстановка при нулева гравитация.

Изберете своята вибрираща зона

Тъй като всеки човек стартира от различно ниво и се намира в различна  физическа форма, създателите на Power Plate са направили различни по  възможност  настройки.

Някои Power Plate модели имат различни възможности за настройки от гледна точка на честота и амплитуда.

Настройките за честота варират между 25 и 50 херца (цикъла в секунда).

Амплитудата се отнася до това на какво разстояние се мести вертикалната вибрация на уреда по време на всеки цикъл, като възможностите са от 2 мм (ниско) до 4 мм (високо).

Комбинацията от тези честоти и амплитуди правят общо шест настройки, с които ефективно се достига  от 1.8 G до 6.4 G върху тялото ви. Така че, дори при настройката с най-ниска гравитация, теглото на тялото се увеличава почти двойно.

Следващият пример е един от начините да се обясни как силите на гравитацията могат да се сравнят с една обикновена тренировка за сила:

Когато стоите на Power Plate в клекнало положение, коленете са свити, мускулите са напрегнати, генерирате сила, колкото човек, който кляка с 56 килограмова щанга.

Използвайки PowerPlate извършвате същата работа, като някой, който вдига 56 кг., но по начин, който е по-безопасен, по-бърз и по-лесен за тялото ви.

Въпреки, че определено не е нужно, вие ИМАТЕ опции за добавяне на тежести. За тези, които са по-напреднали, след усъвършенстването на степен 5G, има протоколи за добавяне на тежести за вашата Power Plate тренировка, като щанги и дъмбели.

И накрая, да добавим – това остава ЕДИНСТВЕНАТА форма на фитнес тренировка, която използва силата на масата И ускорението!

Без значение дали се подготвяте за маратон, загрявате за ски сезона, искате да отслабнете или да поддържате в добра форма костната си система, Power Plate Pro6 има уникални програми, които да ви помогнат. Pro6 е предпоследният професионален модел апарат на PowerPlate, който има допълнителна екстра proMOTION Dynamic Vibration Technology – динамична технология, която стимулира отговор на мускулатурата 30-40 пъти в секунда чрез подсилени Vectran кабели, които оптимизират трансфера на вибрации, генерирани от платформата директно върху желания мускул, които са още допълнителни ползи, които Pro6 и Advanced Vibration Technology™ предлагат.  Ако искате да го опитате, заповядайте при нас!