Комфортна бременност c LPG Endermologie

Апарата Cellu M6 KMI облекчава много от неприятните симпроми, съпровождащи деветте месеца.
За съжаление в България ексклузивната патентована техника на LPG е известна предимно в сферата на красотата- за поддържане на добра форма, премахване на целулит и възстановяване след бременност. В световен мащаб обаче апарата Cellu M6 LPG е изключително популярен и с терапевтичните си функции. Познат е с благотворния ефект, който оказва върху много от неприятните симптоми, съпътстващи бремеността- отоци, тежест,болка и нощни крампи. Използва се и като превантивна мярка за по- нататъшни усложнения.

През третия триместър при повечето бременни се появяват така наречените циркулаторни симптоми- тежест, болка и отоци в крайниците. Те са следствие от два основни фактора- хормонален и механичен. Първият от тях е свързан с високата концентрация на естрогените и прогестерона, което води до хипотонус на стените на кръвоносните съдове и венозните клапи. Механичният фактор пък се задейства от увеличената матка, която притиска тазовите вени и вена Кава((голямата вена в дясната половина на тялото, която връща кръвта от долни крайници към сърцето). Поради тази причина кръвта се застоява по-дълго в долните крайници, което води до повишаване на венозното налягане и задържане на вода в междуклетъчното пространство в глезените, ходилата или подбедриците.

Благодарение на специалната терапия със CelluM6 се постига увеличаване на кръвотока, дрениране на отпадните продукти, подобряване на кожната еластичност и обезболяване. Самата процедура е с продължителност 25 минути и представлява неагресивно, напълно безвредно и безболезнено третиране само на долните крайници. В ресултат се подобряват обменните процеси, а кръвната циркулация се стимулира. Краката се чувстват по-леки, а като цяло бременността става по-комфортна.

Кинезитерапевт Ани Паничарова